Postavljanje profila udruge – upute za korištenje app
November 28, 2018
Upravljanje članstvom – upute za korištenje app
December 4, 2018

Korisni savjeti za korištenje app.e-udruge.eu – 3. dio

Unutar ovih uputa pojašnjeno je sljedeće: šifranici članstva, kategorija člana, status člana, vrsta članstva, dodatni podaci, lokacije na kojima se odvijaju aktivnosti udruge, popusti (ovisno o odlukama Skupštine/IO)

Ukoliko ste uspješno izvršili prethodna dva koraka (vidi upute: Registracija udruge i Postavljanje profila udruge) u sljedećem koraku postaviti ćemo aplikaciju za rad sa članstvom kako bi ste mogli u potpunosti iskoristiti sve mogućnosti aplikacije.

Koraci:

  • U podmeniju Šifrarnici članstva možete podesiti kategorije, status i vrste članstva. Ovdje napominjemo da su predupisane tipične kategorije, status i vrste članstva u udrugama, klubovima i slično koje su tu kako bi vam olakšale snalaženje u aplikaciji. Iste možete brisati i dodavati nove. Sugeriramo da postavite vaše šifrarnike na način da reflektiraju odluke tijela vašeg kluba ili udruge. S obzirom da naše Sportsko društvo Test ima karate sekciju podesiti ćemo članstvo na način da reflektira stvarne kategorije u našem klubu. U statutu našeg kluba je definiran još jedan status, a to je Rekreativni član.
  • U podmeniju Dodatni podaci možete sukladno vašim potrebama možete staviti podatke o vašim članovima poput broja telefona roditelja i slično.
  • U podmeniju Lokacije udruge možete, ukoliko udruga djeluje na više lokacija staviti i podređene lokacije kako bi kasnije, prilikom upravljanja procesom organizacije, olakšali poslovanje. Unutar ovog podmenija, klikom na pojedinu lokaciju, možete vidjeti dodijeljena sredstva za rad (ukoliko ste ih unije u podmeniju Osnovna sredstva i dodijelili ih određenoj lokaciji) što omogućuje jednostavniju provedbu Inventure u svakom trenutku godine.
  • U podmeniju Popusti možete definirati popuste, a ovisno o odlukama koje su vezane za visinu članarina ili drugih naknada članovima. Ova funkcionalnost omogućava jednostavni unos popusta na članarine pojedinom članu koje kad jednom unesete, nemate potrebe dodatno unositi prilikom kreiranja zaduženja (članarina za pojedine mjesece).

Dodatna pogodnost app.e-udruge.eu:  Ove funkcionalnosti kasnije (unutar modula Članstvo) kroz filtere omogućava jednostavno pretraživanje vaše baze članova po unesenim kriterijima kao i jednostavnije kreiranje mjesečnih ili godišnjih zaduženja (članarina) kao i upravljanje Osnovnim sredstvima čime se dodatno olakšava rad.

Cjelovite upute preuzmite ovdje !

 

 

Comments are closed.

Prijava